Om oss

Om Oss

Vi på Only Salt älskar salt och det vill vi dela med oss av!

Runt om i världen finns så mycket spännande salt som vi kan använda i matlagningen för på bästa sätt få fram rätt smak för våra råvaror. När vi genom åren provat många olika salter så inser vi vilken smakskillnad det faktiskt är på olika salter. Beroende på tillverkare och vart och hur det framställs så smakar det olika och framhäver våra rätter på olika sätt.

I sortimentet hittar du handskördat salt av högsta kvalitet från utvalda tillverkare runt om i världen. Alla med sin egna karaktär och struktur. Ett bra kvalitetssalt har en renare och mildare smak än de industriellt producerade salterna som ofta har en bitterhet i smaken. Våra salter är naturligt rika på mineraler och innehåller inga som helst tillsatser, bara rent naturligt salt.

Vi vill också lyfta fram hur saltet i vårt sortiment tillverkas. Det kommer från mindre salttillverkare som producerar salt på traditionellt vis, oftast ekologiskt för hand, och därmed mindre påverkan på miljön. Vi vill stödja och bidra till att dessa lite mindre tillverkarna finns kvar för lång tid framöver.

Vi vill gärna få dig att tänka lite annorlunda kring salt. Det har länge skrivits om dess negativa inverkan och vi vill inte att vi ska använda mer salt utan att vi väljer ett bättre salt när vi lagar mat och bakar. Både ur smak och hälsoperspektiv. Att vi väljer bort de raffinerade salterna med tillsatser som inte är bra för oss och istället använder salt utan tillsatser och med en hållbar framställning av saltet.

Du hittar ett femtontal olika salter i sortimentet – under Salt Guide kan du läsa mer om vilket salt som passar till rätterna du ska tillaga.

Only Salt by S.A.K